Hiep hiep hoeraaa voor RIKKI!

september 29, 2018

Dag mama’s en papa’s, de voorbij twee weken hebben we gewerkt rond het thema ‘Jarig zijn’. We deden tal van activiteiten in ons klasje en op onze school. Kijken jullie even mee?

We begonnen het thema met onze themakoffer. We waren allemaal heel  nieuwsgierig wat er zou inzitten …

We knutselden allemaal onze kroon en een grote kaart. Die krijgen we mee als we jarig zijn!

 

Iedereen tekende zichzelf en versierden het blad met vlagjes volgens een patroon van twee kleuren.

We legden kronen en ballonnen van klein naar groot en omgekeerd. Ook speelden we spelletjes: Welke kronen/ballonnen zijn omgewisseld van plaats?

In de poppenhoek was het steeds feest… De kleuters versierden de tafels, deden feestattributen aan en aten lekkere taart.

In de andere hoekjes maakten we een zandkasteel, speelden we met de muziekinstrumenten en dansten op de muziek. In de bouwhoek maakten we mooie bouwwerken en een autoparcours.

We keken in verjaardagsboekjes. Sommige kleuters brachten een eigen boekje mee rond jarig zijn. Dank je wel!

Tilde bracht lekkere peren mee. Wat waren ze lekker!

Na eventjes aftellen was het zo ver. Rikki, jules, Rube en Rutje waren jarig. EINDELIJK! We vierden eerst feest in onze klasje. We zongen, dansten en telden onze vingers. Rikki werd 4 jaar! Daarna vierden we verder feest beneden met de andere klassen. We kregen Chips en een drankje.

In ons klasje had Rikki ook een klageschenk mee. Hij bracht het spel Bonte Ballonnen mee en een kleine Rikki om in de poppenhoek mee te spelen.

Om het thema af te sluiten bakten we wafels. Mmmmm wat waren ze lekker! SMAKELIJK!

Tot volgende keer!