Met mijn handjes klein en fijn !

november 24, 2018

De twee weken na de herfstvakantie gingen we aan de slag rond fijne motoriek: ‘Met mijn handjes klein en fijn’. Kijken jullie even mee?

We speelden en experimenteerden aan de lichttafel met allerlei kleine spulletjes. Wat kregen we mooie resultaten. Hier zien jullie een aantal foto’s.

Op een ochtend lag er in de klas een spinnenweb met maar één spinnetje. Het spinnetje wou heel graag vriendjes hebben. Daarom gingen we met z’n allen aan de slag. Iedereen tekenende spinnen en legde ze op het web. Nadien deden we er nog een telspelletje mee. We gooiden met de dobbelsteen en legden evenveel spinnen in het web.

We speelden ook in de fijne motoriekhoek. Rekkers spannen volgens een kleurendobbelsteen en balletjes met een pincet op het bord leggen. Ook maakten sommige kleuters een ketting.

Meerdere kleuters gingen aan de slag in de knutselhoek en knutselden egeltjes of spinnetjes.

Om het thema af te sluiten lazen we het verhaaltje ‘Heksje Mimi tovert iedereen in slaap’. De kleuters waren dolenthousiast en we gingen zelf aan de slag met een toverstok. Net zoals Mimi prikten we in de lucht en maakten met onze toverstaf een rondje.