Circus

november 29, 2017

Twee weken leefden we vol spanning toe naar het grote circus. We oefenden er op los, maar naast dat oefenen was er gelukkig ook nog tijd om allerlei andere kunstjes uit te proberen. Op het vrij podium konden de kleuters zich verkleden als echte circusartiesten, we zagen een circusdirecteur passeren, acrobaten, jongleurs, goochelaars, koordansers, muzikanten, dieren..

Er was ook een popcornkraam voorzien voor wie honger had.

Enkele kinderen kwamen op zondag kijken hoe de circustent werd opgezet. Ik nam ook enkele foto’s zodat iedereen er van kon meegenieten. Maar mijn foto’s waren allemaal door elkaar geraakt dus moesten de kinderen ze proberen leggen in de juiste volgorde. (2kk 4prenten, 3kk 6prenten) Dat deden ze goed!

Telspelletjes, taalspelletjes (rijmen, woorden hakken en plakken..) kwamen aan bod. Ook namen we een kijkje in de circustent waarbij de woorden piste, tribune.. ter sprake kwamen en luisterden naar het levensverhaal van de circusfamilie.  Kijk maar even mee.

En dan…. waar we al zolang naar uitkeken, kwam het moment dat we onze spieren en ritmieklinten mochten bovenhalen! Ze deden dat heel goed!