Een muzikale stoet voor carnaval

februari 09, 2018

Juf Lien van het vijfde leerjaar bereidde met enkele muzikale leerlingen een fanfarelied voor. Alle kinderen van de school leerden het lied zingen voor tijdens de carnavalsstoet. Omdat we nog niet wisten wat het weer zou brengen, hielden we ’s morgens een “generale repetitie” op de speelplaats. De sfeer zat er meteen goed in!

 

Na een momentje in de klas gingen al de kinderen aan de slag samen met hun meter en peter/metekind en petekind. Er werd geknutseld, voorgelezen, initiatie Frans geleerd, naar muziek geluisterd…

In de namiddag werd het parcours van de stoet wat aangepast voor de sneeuwval. De kinderen van de lagere school gingen in een lange stoet naar de kleuterschool. Op de speelplaats konden de kleuters aansluiten en meestappen met de fanfare.

 

Wanneer de kleutertjes weer naar de klas gingen, werd er met de lagere school nog wat verder gefeest in de turnzaal.  Elke klas werd afzonderlijk voorgesteld tijdens een modeshow door de zaal, en tussendoor werden liedjes gespeeld zodat de kinderen zich konden uitleven en dansen.