Onze school bekroond met Verkeer op School-medaille ( brons )

december 11, 2017

Onze school kreeg deze bekroning wegens onze inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. In totaal reikte de VSV ( Vlaamse Stichting Verkeerskunde ) dit jaar 48 gouden, 159 zilveren, 478 bronzen en 3 kleuter Verkeer op School-medailles uit op basis van de activiteiten die de scholen inrichten.

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

Zo organiseren wij althans het voetgangersexamen ( 4de ), de grote verkeerstoets ( 5de ) en dit schooljaar voor het eerst ook het fietsersexamen (6de ). Ook met de acties – helm op fluo top – Aya – woensdag Samdag scoren we natuurlijk ieder jaar een beetje meer.

NIEUW dit schooljaar is de groep verkeersouders, die sedert de herfstvakantie van start is gegaan om onze kinderen veilig te helpen oversteken!

Wie zich als verkeersouder registreert op de website van VSV geeft ons ook een duwtje in de rug, op naar de zilveren of zelfs gouden medaille!

DANK JE WEL VERKEERSOUDERS!