Op uitstap naar Tongeren

april 29, 2018

Donderdag en vrijdag gingen we op tweedaagse naar Tongeren. Het was een heel leuke ervaring.

Na een uur en een half vertraging op de trein, kwamen we eindelijk aan in Tongeren. Daar stond Ludo, van Poverello ons al op te wachten.

We werden heel hartelijk ontvangen met koffie en koekjes en frisdrank. We mochten ook gebruik maken van de mooiste kamer om te eten. Vervolgens kregen we een

mooie rondleiding in de prachtige tuin.

Om 14u werden we verwacht in het Gallo-Romeinse museum. Daar kregen we een rondleiding + atelier. De ene groep mocht op pad met gids Rudy. Een zeer goede gids die ons in echte Romeinen en Galliërs wist te verkleden. We mochten de strijd zelfs naspelen. De andere groep speelde een groot gezelschapsspel rond het ontstaan van Tongeren.

Om 17u vertrokken we richting ‘het Begeinhof’. Daar namen we intrek in onze kamers. Om 18u werden we verwacht aan tafel voor een heerlijk maal. Tomatensoep met balletjes, stoofvlees met frietjes en appelmoes en als dessert nog een ijsje.

Nadat we onze bedden hadden opgemaakt, vertrokken we richting ‘de Motten’. Een heel groot speelterrein. Een aantal lieve meisjes uit de klas hadden een spel voorbereid. Daarna kregen we zelfs een gratis optreden tijdens ons spel. Het was een heerlijke avond, waarbij het groepsgevoel heel groot was.

Na een heerlijk rustige nacht mochten we om 8u aan tafel. Er stond een uitgebreid ontbijt klaar. Ons lunchpakket was ook reeds klaargemaakt. Wat een luxe.

We hebben een bezoekje gebracht aan de basiliek alvorens de gids kwam voor het stadsbezoek. Na de rondleiding, moesten we spijtig genoeg al terug naar huis.

Het was een geslaagde uitstap.