stadsklassen in Brussel

september 21, 2017

We vertrokken dinsdagmorgen op stadsklassen naar Brussel. Het werd een drukke, maar zeer leerrijke driedaagse.

Maandag startten we al vroeg met een stadswandeling. We kregen ook het museum van de kleertjes van ‘Manneke Pis’ te zien. Tijdens de middag hebben we gegeten in de bibliotheek, waar we een mooi uitzicht hadden.

Daarna vertrokken we richting het federaal parlement, waar we een heel goede gids hadden. Hij had een antwoord op al onze vragen. Na een korte pauze deden we nog een interactief spel in het BIP, waar we veel te weten kwamen over de geschiedenis van België.

Woensdagochtend stonden we al vroeg op om te vertrekken richting de basiliek van Koekelberg. Daar maakten we een viering mee, de priester was zeer enthousiast om zo een flinke klas te zien. Na de viering, kregen we een rondleiding in de basiliek en mochten we genieten van een prachtig panoramisch zicht bovenop de basiliek. Na de middag vertrokken we naar de VRT, daar hadden we het geluk om de Ketnetwrapster ‘Sien’ te mogen ontmoeten.

Donderdag werden we om 9.30u reeds verwacht in het planetarium. Daar mochten we genieten van een heerlijke stoel en kijken naar een prachtige sterrenhemel. De gids was wel zeer enthousiast. We sloten de stadsklassen af met een bezoek aan het natuurhistorisch museum. Dit was zeer interessant.

Een zeer goed gevulde en plezante driedaagse. Geniet van de foto’s.