vredesklassen dag 1

oktober 16, 2019

We vertrokken ’s morgens vroeg met de trein richting Ieper. We waren goed voorbereid op het voorspelde regenweer.

We startten onze eerste dag met een bezoek aan tyne cot cemetary. Wist je dat er 35 000 namen op de muur staan en er 12 000 soldaten begraven zijn? Toch wel een heel indrukwekkende begraafplaats. We werden er even stil van.

We zetten onze tocht verder via het aangelegde pad naar het MMP te Passchendaele. We aten onze picknick op en maakten kennis met onze twee gidsen. We leerden heel wat bij over de verschillende uniformen, wapens, het eten en de ziektes. We konden ook eens binnenwandelen in de loopgraven. Onze gidsen waren zo enthousiast dat ze twintig minuten langer vertelden dan voorzien, hierdoor was onze bus reeds vertrokken. Maar niet getreurd, we hadden dan meer tijd om nog eens te spelen op het speelplein. Rond 17.30u kwamen we dan aan in onze jeugdherberg. Dieter, de verantwoordelijke, stond ons reeds op te wachten. We verkenden onze kamers en mochten al meteen aanschuiven aan tafel.

Er was lekkere groentesoep, frietjes met vol-au-vent en als dessert, een lekker ijsje. MMM, dat smaakte.

Na het eten, moest natuurlijk de afwas gedaan worden. Lore, Bram en Mattis hadden er zin in 🙂

De eerste dag sloten we af met een keuzeactiviteit. De kinderen konden kiezen tussen een film of spelen in de speelzaal. We kregen van Benght ook nog lekkere chips voor zijn verjaardag.

Daarna bedjes in en slapen maar. Klaar voor dag twee.