Oudercomité

 • Het oudercomité (OC) is een team van geëngageerde ouders die zich structureel inzet voor de school.

 • Kinderen brengen heel wat tijd door op school.  Het is dan maar normaal dat we allemaal als ouder betrokken zijn bij het reilen en zeilen op Tabor St-Maria-Aalter. Elkéén kan met vragen terecht bij de directie en/of leerkrachten.  Maar naast deze losse contacten is er ook een meer ‘formeel’ orgaan waar ouders in verenigd zijn: het oudercomité.

   

 • Vanuit het oudercomité (OC) bieden we ondersteuning bij activiteiten van de school, maar hebben we ook een eigen werking en eigen activiteiten.  De best bekende is ons ontbijt-aan-huis en onze fakkeltocht! 

  • Het OC bestaat op vandaag uit een 11-tal leden. Tweemaandelijks komen we samen op school, samen met een vertegenwoordiging vanuit de directie en een aantal leerkrachten. We bespreken alles wat rechtstreeks te maken heeft met de werking van de school: jaarthema, pedagogisch beleid, gebouwen en infrastructuur, enzovoort... Regelmatig wordt uit eigen beweging advies gegeven aan of gevraagd door de school.
  • Naast de adviesbevoegdheid zijn we de spreekbuis vanuit de ouders naar de directie toe.  Kleine en grote problemen worden aangekaart en besproken.  Bvb veiligheid in de schoolomgeving, organisatie van de rang(en), enz...
  • Het oudercomité vergadert een 5-tal keer per jaar. Voor de activiteiten die we organiseren zijn er aparte werkgroepen waarin geïnteresseerde ouders (en leerkrachten) de voorbereidingen van een activiteit op zich nemen.
 • Contactgegevens

  Peter Van Avondt, voorzitter

   Pieter Claeysstraat 12, 9880 Aalter

  Tel 0498 165524

  mailto:oudercomitetaborsma@gmail.com

  facebook-like

  • Helpende handen

   We zijn steeds blij met ‘helpende handen’ (mensen die niet meteen als lid in het oudercomité willen zetelen, maar wel graag bereid zijn te helpen bij losse activiteiten), maar ook ‘vers’ bloed binnen het oudercomité is welkom!
   Ouders die eens willen ‘proeven’ van onze werking of die vragen hebben: neem gerust contact op.