Vredesklassen dag 2

oktober 16, 2019

Om 7.30u ging de wekker af, klaar voor een nieuwe dag. De meeste kinderen hadden goed geslapen.

Het ontbijtbuffet stond beneden reeds klaar. We hadden heel veel keuze en het smaakte dan ook heerlijk.

Het was vandaag ook een heel speciale dag, want Benght was jarig. We zongen uit volle borst. Ze konden ons horen tot in Flanders Field.

Rond 9 uur vertrokken we richting Ieper centrum. We bezochten eerst de kathedraal en daarna kregen we een voorstelling rond het ‘droommuseum van Dré’.

We mochten verschillende helmen opzetten en zelf een granaat vasthouden.

Met onze opdrachten in de hand, verkenden we vervolgens het Flanders Field museum. De getuigenissen waren toch wel zeer aangrijpend.

Na het verorberen van ons lunchpakket stond de volgende gids ons al op te wachten. Gids Filip gaf ons uitleg over de vestingen in Ieper. Meneer Wim en juf Eline vergezelden ons.

Weten jullie trouwens wat ze deden met soldaten die iets verkeerd gedaan hadden? Die moesten op een houten paard zitten, met gewichten aan hun voeten … ai ai, dat klinkt pijnlijk.

Na de  rondleiding vertrokken we terug richting ‘de Iep’. De meisjes konden zich douchen en de jongens hadden de speelruimte voor zich alleen. Daarna was het natuurlijk wisselen.

Na het douchen hadden we nog even tijd tot aan het avondmaal. De jongens vonden het leuk om in hun kamer een kamp te bouwen met hun ‘natte’ handdoeken. Dat was plezant.

Het avondeten bestond uit tomatensoep met balletjes, puree met balletjes en erwtjes en als dessert een pudding. Benght die had wel heel veel geluk, want die kreeg van de conciërge een lekker stukje taart voor zijn verjaardag.

We trokken na het eten onze fluohesjes aan en vertrokken naar de Last Post. Er was heel veel volk. We hadden geluk, want de oom van Thijs was één van de klaroenblazers. We mochten dan ook met hem op de foto.

De kinderen waren zeer moe en sliepen dan ook snel in. Stein sliep als een ‘klaproosje’ 🙂